Omnica cu instrucțiuni de utilizare pentru prostatită

Prostatita fibroasa. Prostata - microinjectie.ro

Simptome de prostatită fibroasă

Cancer de prostata Ce este cancerul de prostată? Este cea mai des întâlnită formă de cancer în rândul bărbaților de peste 50 de ani în Europa, iar frecvența acestuia crește odată cu înaintarea în vârstă.

Aproximativ 1 din 7 bărbați cu vârsta de peste 65 de ani va face boala.

prostatita fibroasa

Cancerul de prostată este rareori depistat înainte de 45 de ani, deși în aceste cazuri este mult mai agresiv. Ce este prostata? Prostata se dezvoltă complet până la prostatita fibroasa de de ani.

  • Gimnastica si tratamentul prostatitei
  • Tratamentul prostatitei makmiror

Glanda atinge atunci o greutate de aproximativ 20 de grame, având un diametru transversal de circa 4 centimetri. În exterior, glanda este protejată de o capsulă fibroasă.

prostatita fibroasa

Majoritatea cancerelor de prostată evoluează lent și inițial sunt asimptomatice; apariția semnelor înseamnă de obicei o boală avansată. Cancerul de prostată este vindecabil dacă este diagnosticat precoce și tratabil cu rezultate bune în majoritatea celorlalte cazuri; din aceste motive sunt extrem de importante controalele periodice la bărbații peste 50 de ani.

Simptomele sunt nespecifice, fiind comune cu cele date de mărirea adenomatoasă hipertrofia benignă a prostatei sau de infecții; în prezența acestora este important un consult urologic pentru determina ce le cauzează. Printre cel mai des întâlnite sunt: Urinarea frecventă; Apariția sângelui în urină sau spermă; Disfuncția erectilă, incontinența urinară.

prostatita fibroasa

Cauzele apariției cancerului de prostată sunt incomplet elucidate, dar există factori favorizanți cert implicați: Vârsta: apare rar înainte de 45 de ani, cel mai frecvent este diagnosticat după 65 de ani; Istoricul familial: riscul crește la pacienții care au avut in familie cazuri de cancer de prostata; Rasa: apare mai frecvent la bărbații afro-americani; Obezitatea și dieta bogată în carne.

Diagnosticul cancerului de prostată se bazează pe: Testul PSA este cel mai folosit instrument pentru detectarea unei condiții patologice la nivelul prostatei; prostatita fibroasa o analiză de sânge ce măsoară nivelul antigenului specific prostatic.

Dacă valoarea acestuia este crescută înseamnă ca celulele prostatice se comportă prostatita fibroasa acest lucru poate fi cauzat de apariția unui cancer de prostată, dar și de alte condiții benigne, cum ar fi infecțiile sau hipertrofia benignă adenomul de prostată. Tușeul rectal efectuat de medicul dumneavoastră în cadrul consultului urologic îi va permite acestuia simtă cu ajutorul unui deget dimensiunea, forma și consistența prostatei.

prostatita fibroasa

Explorările imagistice vă prostatita fibroasa fi recomandate de medicul dumneavoastră curant în anumite situații. Ele sunt de mai multe tipuri: ecografia transabdominală sau transrectalăcomputer-tomografia, rezonanța magnetica nucleară RMN multiparametric de prostată — care are cea mai mare sensibilitate și specificitate dintre acestea pentru evidențierea tumorilor prostaticescintigrafie osoasă.

Niciunul dintre aceste teste nu stabilește sau infirmă existența unui cancer de prostată; pe baza rezultatelor lor, a vârstei și istoricului dumneavoastră familial, urologul va aprecia care este probabilitatea de a avea cancer de prostată.

prostatita fibroasa

În situația în care aceasta este mare vă va indica să faceți o puncție-biopsie de prostată preferabil cu fuziune RMN-ecografiesingurul examen care poate stabili cu certitudine diagnosticul pozitiv de cancer de prostată.

Clasificarea cancerului de prostată se face în funcție de stadiul acestuia localizarea și dimensiunile tumorii, respectiv dacă boala s-a răspândit la alte organe — în cadrul unui sistem TNM și de gradul de agresivitate cât de repede se dezvoltă, stabilit de examenul histopatologic al fragmentelor recoltate prin biopsie, în cadrul unui scor Gleason.

Despre nutritie Adenomul de prostata reprezinta cea mai frecventa tumora benigna a barbatului si se dezvolta din glandele zonei de tranzitie.

În funcție de aceste două repere se stabilește riscul ameliorează prostatita acasă progresie a bolii și opțiunea de tratament.

Tratamentul cancerului de prostată Este individualizat pentru fiecare pacient în funcție de mai mulți factori: Vârsta pacientului la momentul diagnosticului, bolile asociate, speranța de viață; Extinderea tumorii de la nivelul prostatei, agresivitatea cancerului, nivelul PSA; Opțiunea informată a pacientului pentru un tip de tratament, funcție de rezultatele, avantajele și dezavantajele fiecarei metode; Posibilitățile tehnice: accesul la tehnologia medicală modernă, experiența echipei medicale, disponibilitatea alternativelor de tratament.

prostatita fibroasa

Există trei atitudini terapeutice: Curativă, utilizată pentru vindecarea bolii; Monitorizarea evoluției bolii în timp — amânând practic momentul inițierii unui tratament la pacienții care nu doresc sau nu sunt apți; Paliativă, pentru a reduce simptomele provocate de progresia bolii — în stadiile avansate. Tratamentul curativ al cancerului de prostată este chirurgical operația numită prostatectomie radicală care implică îndepărtarea prostatei, a veziculelor seminale și a ganglionilor limfatici regionali sau se poate face radioterapie externa sau brahiterapie.

Prostatectomia radicală prostatita fibroasa fi efectuată clasic deschis sau minim-invaziv, laparoscopic și prin chirurgie robotică.